Nieuws

Home > Nieuws

Nieuws

Inhoud pagina: Nieuws

Hier vindt u een overzicht van openbare en relevante nieuwsberichten op het gebied van kansspelen.

Zoeken in de index

Zoeken binnen de index
Periode
199 items (10 getoond)

25 mei 2016

Het voorkomen van kansspelverslaving is één van de publieke doelen waar de Kansspelautoriteit voor staat. Meer precies omschreven is de wettelijke taak ‘het bevorderen van het voorkomen en beperken van kansspelverslaving’. Hoe de Kansspelautoriteit dit wil aanpakken, kunt u lezen in de strategie verslavingspreventie.

24 mei 2016

Pay.nl is toegetreden tot het samenwerkingsconvenant tussen de Kansspelautoriteit en financieel dienstverleners. In het convenant ligt vast dat het betalingsverkeer tussen consument en aanbieders van illegale kansspelen via internet wordt geblokkeerd.

18 mei 2016

De Kansspelautoriteit en AFM hebben afspraken gemaakt over hun samenwerking bij de uitvoering van de Wet op het financieel toezicht (Wft), de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de Wet op kansspelen (Wok). De Kansspelautoriteit en AFM werken samen om overlap van werkzaamheden te voorkomen en om de kwaliteit van beide toezichtdomeinen te bevorderen.

11 mei 2016

De Kansspelautoriteit doet de komende maanden nader onderzoek naar gokapps. Via deze apps kan de Nederlandse consument illegaal gokken. De Kansspelautoriteit streeft naar verwijdering van deze apps: gokbedrijven dienen hun apps uit de appstores te halen en ook de verwijzing op de eigen website naar de apps te verwijderen.

10 mei 2016

De Kansspelautoriteit werkte nauw samen met politie, OM, gemeente en Belastingdienst om drempels op te werpen voor criminele activiteiten in Rotterdam Zuid. Deze samenwerking resulteerde in de eerste maanden van dit jaar in 26 aanhoudingen in een onderzoek naar illegaal gokken in Rotterdam.

2 mei 2016

De gemeente Venlo heeft op 28 april 2016 bij drie gokpanden in de gemeente invallen gedaan. De Kansspelautoriteit en politie assisteerde hen daarbij. 

13 april 2016

De Kansspelautoriteit start op 13 april 2016 de consultatie voor het Activiteitenplan 2016-2017. De Kansspelautoriteit legt het Activiteitenplan graag ter consultatie voor aan betrokkenen en nodigt hen uit om hierop te reageren.

8 april 2016

Vooruitlopend op de komende sportzomer heeft de Kansspelautoriteit aanbieders van online kansspelen gewaarschuwd over het feit dat het nog steeds niet is toegestaan zich te richten op de Nederlandse markt.

5 april 2016

De politie heeft op 4 april 2016 in een internationaal onderzoek naar het aanbieden van illegale gokmogelijkheden in samenwerking met de Kansspelautoriteit, Defensie en buitenlandse autoriteiten in totaal 15 locaties in Nederland, Duitsland en Oostenrijk doorzocht.

1 april 2016

Volgens Jan Suyver, voorzitter raad van bestuur Kansspelautoriteit was 2015 voor de Kansspelautoriteit een bruisend jaar. ‘Ik ben trots op wat we het afgelopen jaar opbouwden en bereikten: een deskundige, integere en slagvaardige organisatie.’