Nieuws

Home > Nieuws

Nieuws

Inhoud pagina: Nieuws

Hier vindt u een overzicht van openbare en relevante nieuwsberichten op het gebied van kansspelen.

Zoeken in de index

Zoeken binnen de index
Periode
204 items (10 getoond)

28 juni 2016

Vandaag 28 juni 2016 start de publieke consultatie van twee documenten die de Kansspelautoriteit heeft opgesteld, namelijk een concept aanvraagformulier en een concept modelvergunning. Deze documenten zien toe op de verlening van niet-incidentele vergunningen op grond van artikel 3 van de Wet op de kansspelen (Wok) met een looptijd vanaf 1 januari 2017.

21 juni 2016

De Kansspelautoriteit heeft de afgelopen weken alle justitiële gegevens vernietigd, die in het kader van de doorlopende integriteitsbeoordeling van een exploitatievergunning zijn verkregen en onterecht in een digitaal archief zijn bewaard.

21 juni 2016

De Kansspelautoriteit heeft een last onder dwangsom opgelegd aan een Nederlands callcenter, dat in opdracht van Duitse verkooporganisaties loten probeerde te verkopen van Duitse loterijen. Consumenten beklaagden zich hierover bij de Kansspelautoriteit.

21 juni 2016

Op 28 juni 2016 start op deze website een publieke consultatie voor het aanvraagformulier en de modelvergunning voor goededoelenloterijen met een looptijd vanaf 1 januari 2017. Beide producten zijn onderdeel van de vergunningsprocedure voor goededoelenloterijen per 1 januari 2017.

13 juni 2016

De Kansspelautoriteit start de vergunningsprocedure voor het bedrijf Lottovate. De toezichthouder geeft daarmee gehoor aan een uitspraak van de rechtbank Amsterdam. Dit betekent dat er in Nederland meer aanbieders kunnen komen voor goede doelen loterijen.

25 mei 2016

Het voorkomen van kansspelverslaving is één van de publieke doelen waar de Kansspelautoriteit voor staat. Meer precies omschreven is de wettelijke taak ‘het bevorderen van het voorkomen en beperken van kansspelverslaving’. Hoe de Kansspelautoriteit dit wil aanpakken, kunt u lezen in de strategie verslavingspreventie.

24 mei 2016

Pay.nl is toegetreden tot het samenwerkingsconvenant tussen de Kansspelautoriteit en financieel dienstverleners. In het convenant ligt vast dat het betalingsverkeer tussen consument en aanbieders van illegale kansspelen via internet wordt geblokkeerd.

18 mei 2016

De Kansspelautoriteit en AFM hebben afspraken gemaakt over hun samenwerking bij de uitvoering van de Wet op het financieel toezicht (Wft), de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en de Wet op kansspelen (Wok). De Kansspelautoriteit en AFM werken samen om overlap van werkzaamheden te voorkomen en om de kwaliteit van beide toezichtdomeinen te bevorderen.

11 mei 2016

De Kansspelautoriteit doet de komende maanden nader onderzoek naar gokapps. Via deze apps kan de Nederlandse consument illegaal gokken. De Kansspelautoriteit streeft naar verwijdering van deze apps: gokbedrijven dienen hun apps uit de appstores te halen en ook de verwijzing op de eigen website naar de apps te verwijderen.

10 mei 2016

De Kansspelautoriteit werkte nauw samen met politie, OM, gemeente en Belastingdienst om drempels op te werpen voor criminele activiteiten in Rotterdam Zuid. Deze samenwerking resulteerde in de eerste maanden van dit jaar in 26 aanhoudingen in een onderzoek naar illegaal gokken in Rotterdam.