Onze organisatie

Als onafhankelijke toezichthouder is de Kansspelautoriteit er voor het bewaken van een veilig en betrouwbaar aanbod van kansspelen. Consumenten moeten in een betrouwbare omgeving af en toe een gokje kunnen wagen. Een omgeving waar geen plaats is voor illegale praktijken en waar men wordt beschermd tegen de negatieve effecten van kansspelen. Daar maakt de Kansspelautoriteit zich hard voor.

Zelfstandig bestuursorgaan

De Kansspelautoriteit is op 1 april 2012 opgericht als zelfstandig bestuursorgaan en heeft een eigen rechtspersoonlijkheid. De verantwoordelijkheid voor het kansspelbeleid ligt bij de staatssecretaris van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Echter oefent de Kansspelautoriteit haar wettelijke uitvoeringstaken onafhankelijk uit.

Financiering

De Kansspelautoriteit legt de vergunninghouders een kansspelheffing. Met de opbrengst van de heffing worden de uitgaven van de Kansspelautoriteit gefinancierd. Zie voor meer informatie over de taken en het werkterrein van de Kansspelautorteit: Publieke doelen Kansspelautoriteit.