Totalisatorvergunning 2017-2022 verleend aan Sportech Racing B.V.

30 juni 2017

De Kansspelautoriteit heeft een vergunning verleend aan Sportech Racing B.V. voor het organiseren van een totalisator. Daarmee heeft het bedrijf het recht om op te treden als organisator van weddenschappen op paardenrennen en harddraverijen. De nieuwe vergunning loopt van 1 juli 2017 tot en met 30 juni 2022.

Het is in Nederland verboden om zonder vergunning weddenschappen te organiseren op wedstrijden rondom paardenrennen en harddraverijen. Daarom is de verlening van deze vergunning noodzakelijk.

Transparante procedure

De totalisator vergunning is door middel van een transparante procedure verleend. Geïnteresseerde partijen konden zich vanaf 29 november 2016 aanmelden om mee te dingen naar deze vergunning. De aanmeldingsperiode eindigde op 30 december 2016. De procedure bestond uit twee delen; een selectiefase en een gunningsfase. In de selectiefase is op basis van vooraf bekend gemaakte criteria door de kansspelautoriteit beoordeeld of inschrijvers geschikt zijn om een betrouwbare totalisator aan te bieden. In de gunningsfase is beoordeeld welke inschrijver het beste is.