Bibob-formulier gewijzigd: forse verlaging administratieve last voor sector

23 februari 2018

De Kansspelautoriteit heeft haar Bibob-vragenformulier aangepast. De omvang van het formulier dat exploitanten van speelautomaten bij een toets moeten invullen is met ongeveer 75 procent teruggebracht. Hiermee draagt de Kansspelautoriteit bij aan de verlichting van administratieve lasten voor ondernemers. Ook het nieuwe formulier geeft de Kansspelautoriteit voldoende gegevens om een betrouwbare toets uit te voeren.

De Kansspelautoriteit presenteerde het nieuwe formulier (pdf, 364 kB) woensdag 21 februari 2018 tijdens een voorlichtingsbijeenkomst over de Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Bibob). Leden van de branchevereniging voor speelautomaten VAN en hun juridisch adviseurs kregen uitleg over de wet, zie ook: Uitleg Kansspelautoriteit over Wet Bibob in de praktijk.

Bibob-toetsen

Iedere exploitant van speelautomaten krijgt op enig moment te maken met een toets in het kader van de Wet Bibob. Aanvragers van een nieuwe vergunning worden altijd getoetst. Dit gebeurt ook bij een verlengingsaanvraag. In beide gevallen moet het Bibob-vragenformulier (pdf, 364 kB) worden ingevuld. Verder voert de Kansspelautoriteit op basis van ontvangen signalen tussentijdse Bibob-toetsen uit.