Kansspelautoriteit schept duidelijkheid over Fun4Four speelautomaten

28 mei 2018

De Kansspelautoriteit geeft vergunninghouders en houders van een model van toelating voor Fun4Four speelautomaten drie maanden de tijd om hun speelautomaten te controleren op modelconformiteit. Dat wil zeggen dat ze moeten voldoen aan de criteria waaronder ze op de markt zijn toegelaten.

Het is de Kansspelautoriteit, de toezichthouder op de markt voor kansspelen, gebleken dat er onduidelijkheid is over de regels omtrent de modelconformiteit. Voor alle speelautomaten op de Nederlandse markt geldt dat ze alleen maar mogen worden geëxploiteerd op de wijze waarvoor toelating is verkregen. Elke speelautomaat in Nederland heeft een uniek nummer: er staat geregistreerd onder welke voorwaarden de automaat is toegelaten. Voor Fun4Four speelautomaten geldt dat er nooit meer en geen andere spellen op mogen zitten dan in het keuringsrapport staat. Ook niet als deze spellen zijn 'uitgeschakeld'. Uitleg van het spel moet in elk geval in het Nederlands en/of Engels aanwezig zijn.

Drie maanden de tijd

De Kansspelautoriteit treedt tot medio augustus 2018 niet handhavend op als er Fun4Four speelautomaten worden aangetroffen die niet modelconform zijn. Tot die tijd worden marktpartijen alleen gewaarschuwd om hen de kans te geven hun automaten modelconform te maken.

Zie voor meer informatie: Fun4Four speelautomaten


3937.1004 Illustraties kansspelen_Oog_210x200_RGB