Kansspelautoriteit verleent eerste kansspelvergunning

Op 25 april 2012 verleende de Kansspelautoriteit de eerste incidentele kansspelvergunning. De Stichting Kinderpostzegels Nederland ontving uit handen van de voorzitter van de raad van bestuur van de Kansspelautoriteit de vergunning.

Logo Stichting Kinderpostzegels

Al jarenlang ontvangt de Stichting Kinderpostzegels Nederland een incidentele vergunning voor het organiseren van een rebusactie. Deze actie is een onderdeel van de Kinderpostzegelactie en is inmiddels uitgegroeid tot een ware traditie. Door de rebus te kraken en de oplossing te versturen met extra postzegels, maken de deelnemers kans op één van de vele prijzen. De opbrengst komt ten goede aan de doelstelling van de stichting, namelijk het wereldwijd steunen van projecten waarin de veiligheid en de ontwikkeling van kinderen centraal staan.

Tot vorig jaar ontving de stichting de incidentele vergunning van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Vanaf de oprichting op 1 april 2012 behoort het verlenen van kansspelvergunningen tot de taak van de Kansspelautoriteit. De Kansspelautoriteit verwacht jaarlijks ongeveer 80 incidentele kansspelvergunningen af te geven.

voorzitter kansspelautoriteit overhandigt vergunning aan directeur Vriendenloterij

Ilja van Haaren, directeur Stichting Kinderpostzegels Nederland, neemt de eerste vergunning in ontvangst uit handen van Jan Suyver, voorzitter Kansspelautoriteit.