Deelname transparante procedure totalisatorvergunning

29 november 2016

Hieronder vindt u uitleg over hoe u kunt deelnemen aan de transparante procedure totalisatorvergunning.

Beveiligde omgeving

Om in aanmerking te komen voor een totalisatorvergunning, zult u bij de Kansspelautoriteit documenten moeten aanleveren.  De Kansspelautoriteit neemt alleen digitale documenten in behandeling. Deze documenten kunt in een beveiligde omgeving uploaden. Hoe u toegang krijgt tot de beveiligde omgeving leest u hieronder.

Aanmelden beveiligde omgeving

Om deel te nemen aan de eerste fase van de transparante procedure, moet u toegang krijgen tot de beveiligde omgeving. In deze omgeving kunt u het aanmeldingsformulier downloaden.

Wilt u toegang krijgen tot deze beveiligde omgeving? Stuur dan een e-mail naar totalisator@kansspelautoriteit.nl. Vermeld in de onderwerpregel van de e-mail de tekst 'Aanmelden transparante procedure totalisatorvergunning 2017-2022'.

In de e-mail moeten de volgende gegevens expliciet worden vermeld:

  • Naam van de belangstellende organisatie die wil deelnemen aan de procedure;
  • E-mailadres dat de gehele procedure wordt gebruikt voor communicatie tussen de Kansspelautoriteit en de aanvrager. Dit e-mailadres kan tussentijds niet worden gewijzigd.

Hoe verder?

De Kansspelautoriteit stuurt vervolgens twee aparte e-mailberichten terug:

  • Een e-mail met daarin de link naar de beveiligde omgeving, waar alle documenten voor de eerste fase zijn te downloaden;
  • Een e-mail met het wachtwoord dat u nodig heeft om de beveiligde omgeving binnen te komen. Aan deze mail is een handleiding toegevoegd, die de beveiligde omgeving beschrijft.

Documenten

Eenmaal ingelogd in de beveiligde omgeving, zijn de volgende documenten te downloaden:

  • Concept-vergunning Totalisator 2017-2022;
  • Aanmeldingsformulier voor de eerste fase van de transparante procedure;
  • Lijst met definities;
  • Vragenformulier.

Uploaden

Nadat u bent ingelogd in de beveiligde omgeving, kunt u documenten downloaden. U vult alle benodigde documenten in en uploadt deze én alle gevraagde bijlagen vervolgens terug naar de Kansspelautoriteit. Let wel: de beveiligde omgeving is voor iedere aanvrager een persoonlijk en afgeschermd gedeelte.

Belangstellenden ontvangen van de Kansspelautoriteit twee aparte e-mails om toegang te krijgen tot de afgeschermde, persoonlijke omgeving:

  • E-mail met de link naar de afgeschermde, persoonlijke omgeving;
  • E-mail met het wachtwoord om toegang te krijgen tot deze omgeving.

Het is alléén voor de Kansspelautoriteit mogelijk om in te zien hoeveel belangstellenden en welke belangstellenden toegang tot de beveiligde omgeving hebben aangevraagd.

Let op! Deadline

Belangstellenden hebben tot en met 30 december 2016, 23.59 uur, om alle documenten - inclusief bijlagen - via de afgeschermde omgeving te uploaden. Op dat tijdstip verloopt de geldigheid van alle toegezonden links en is het niet meer mogelijk om documenten na te sturen. Het is dus ook niet mogelijk om documenten per e-mail na te sturen.

Twee fasen in de procedure

Fase 1

In de eerste fase, die start op 29 november 2016, bekijkt de Kansspelautoriteit of u een geschikte vergunninghouder bent voor de totalisatorvergunning. De Kansspelautoriteit maakt haar keuze op basis van criteria die te vinden zijn op het aanmeldingsformulier.

Fase 2

In de tweede fase, die start in de tweede helft van januari,  maakt de Kansspelautoriteit -  uit alle belangstellenden die geschikt zijn bevonden - uiteindelijk een keuze. De Kansspelautoriteit wijst één partij aan als vergunninghouder. De gekozen partij wordt daarmee de enige vergunninghouder voor het aanbieden van weddenschappen op uitslagen van wedstrijden paardenraces en harddraverijen. Dit gebeurt op basis van eisen, die bij de start van de tweede fase bekend worden gemaakt.

Vragen

Het is niet mogelijk om telefonisch vragen te stellen of te overleggen over de procedure. Inhoudelijke vragen over de procedure, kunnen alleen gesteld worden via het daartoe bestemde vragenformulier. Dit vindt u in de beveiligde omgeving.

Technische vragen over de beveiligde omgeving kunnen tijdens de procedure gesteld worden via het e-mailadres totalisator@kansspelautoriteit.nl

Overige vragen kunnen worden gesteld via info@kansspelautoriteit.nl

Bijlagen

Al bij de bekendmaking vooraf zijn de benodigde instructies gegeven over de minimaal benodigde bijlagen, zoals een uittreksel van het Handelsregister als de Verklaring omtrent het gedrag voor rechtspersonen.